Молитвено сабрање и исповест свештенства Архијерејског намесништва пожешко-ариљског и црногорског у Каменици

У четвртак 9. маја 2019. године на празник Светог свештеномученика Василија Амасијског, свештенство ова два намесништва по благослову Епископа жичког Господина Јустина сабрало се како би приступило Светој тајни исповести у Храму Светог пророка Илије у Каменици. Као и претходних година исповедник је био игуман Манастира Раче протосинђел Герман (Авакумовић). Свештеници, ђакони и пензионисани пароси после Свете тајне исповести су приступили заједничкој чаши на Светој Литургији коју су служили: Архијерејски намесник пожешко-ариљски протојереј-ставрофор Ненад А. Величковић, парох други ариљски јереј Бојан Милошевић, парох у Ражани јереј Благоје Гавриловић, и Бранко Росић, ђакон при храму у Ариљу.

Након Свете Литургије послужена је трпеза љубави коју је припремио наш домаћин протојереј-ставрофор Далибор Милошевић. По благосиљању трпезе од стране нашег исповедника о. Германа, поздравно слово уз сверадосни поздрав: ХРИСТОС ВАСКРСЕ! , одржао је Архијерејски намесник пожешко-ариљски Ненад А. Величковић. Захвалио се о. Герману на Светој тајни исповести, молитвама за опроштај наших грехова и духовним поукама. Такође, захвалио се и нашем домаћину о. Далибору Милошевићу на срдачној добродошлици и труду око организације и послужења трпезе љубави. Пренео је благослов нашег Епископа Господина Јустина и дао смернице за пастирско-административне обавезе и мисију свештеника на повереним парохијама.

Надамо се да ћемо и наредних година наставити са лепом праксом да се сабирамо на исповест и у сеоским парохијама и тако се боље упознајемо са осталим парохијским седиштима и залагањем и радом надлежних пароха. Лепота храма, порте и рад и труд надлежног пароха каменичког и црквеног одбора су остали запажени и дају пример како треба да се трудимо на њиви Господњој.

Слава Васкрслом Господу нашем у векове векова. Амин!

Парох шести пожешки

јереј Божо Главоњић