Молебан за почетак нове школске године, Белановица

DSC_6984.NEFУ храму Покрова Пресвете Богородице у Белановици након Свете Литургије у недељу, 04. септембра, служен је молебан за почетак нове школске године.

Посебну радост овој литургијској заједници су приредили ученици ОШ „Сестре Павловић“ који су испунили храм и својим појањем молитвено учествовали на Светој Литургији, а када су запевали речи пеме „Кажи мени ђаче учениче“ сви присутни су се придружили појању и звучали су као један велики хор.

Началствујући свештенослужитељ и старешина цркве јереј Благоје Видаковић након одслуженог молебана је заблагодарио Гоподу на великој радости због сабрања деце и родитеља и рекао : “Ко се пре сваког дела и речи  обраћа молитвом Богу за уразумљење, помоћ и благослов, тај живи свој живот као да је пред очима Бога, под Његовим руковођењем“.

Отац Благоје је пожелео присутној деци срећан полазак у нове школске победе и нагласио значај школе за духовно узрастање и напредовање личности, али и чињеницу да правог узрастања нема без богопознања и учествовања у животу Цркве. Позвао је све присутне да долазе редовно у храм и подсетио их да не забораве да се захваљују Господу на сваком новом успеху. Родитељима је поручио: “У међувремену, будимо пример својој деци и подсетник на молитву“.

Захваљујући гоподину Велимиру Ђукановићу, власнику фирме “Ластва” из Чачка и породици Јаћимовић власницима трговине “Соник” из Белановице деци је подељен школски прибор, слаткиши и одштампан материјал са поучним причама и молитвама за пре и после учења.

Деца и родитељи су благодат и радост коју су доживели током молитве дуго препричавали уз спремљену трпезу љубави, коју су вредне мајке припремиле за све присутне.

Љиљана Видаковић