Литургијска прослава Велике Госпојине у Годачици

Дана када се Црква Божија молитвено сећа празника Успења Пресвете Богородице храм у Годачици је прославио и своју крсну славу. Светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Ненад Илић, архијерејски намесник жички уз саслужење протојереја-ставрофорâ : Мирослава Јаковљевића, Мирољуба Јосифовића, Драгана Радојичића и протојереја Миливоја Илића.

Народ читавог краја се сабрао на Литургији да узнесе молитве Пресветој Мајци Божијој у чијем се храму молимо и сматрамо је заштитницом и највећом молитвеницом пред Господом читавог рода људског. Као врхунац евхаристијског сабрања већина се причестила Светим Тајнама као израз најдубљег јединства са васкрслим Господом.

Литијом око храма је настављено славље, а посебна је радост била учешће великог броја деце. Потом је пререзан славски колач и израз заједништва употпуњен у трпези љубави.

Отац Ненад је у беседи истакао посебну захвалност народу на присуству молитвеном сабрању, говорећи да једино кроз Литургију можемо бити заједно са Христом. Без обзира што нас као нације има све мање ова парохијска заједница шаље лепу слику како народ једнога краја треба да се заједно са свештеником непрестано сабира у храму и приноси литургијску жртву. Честитајући празник и храмовну славу он је пожелео да се виђамо у још већем броју и стално молитвено сећамо мајке Божије.

Ц.О. Годачица