Литургија и призив Светог Духа за почетак нове школске године у Бајиној Башти

У храму Светог пророка Илије, у Бајиној Башти 3. септембра, служена је Света Литургија са молебним призивом Светог Духа за благословену и успешну нову школску годину.

Литургијским сабрањем је началствовао протојереј Горан Милинковић, а саслуживали су свештеници из намесништва рачанског протојереј Владимир Васиљевић, старешина храма, протојереј Раденко Глигић и ђакон Немања Матејић.

На позив бајинобаштанских вероучитеља, одазвао се велики број деце основних и средњих школа, која су са својим наставницима и професорима узела најприснијег учешћа у Литургији, причестивши се Светим и Животворним Тајнама Христовим.

У пригодној беседи протојереј Горан Милинковић је пожелео ђацима пуно успеха у новој школској години, нагласивши да је неопходно да поред добрих оцена напредују у свим врлинама и тако постану бољи људи.

По завршетку Свете Литургије и молебана за призив Светог Духа, уз пригодне разговоре са доста дивних анегдота, наставило се дружење за трпезом љубави, које је братство храма припремило за децу и њихове вероучитеље и наставнике.

                                                                                                           Ђакон Немања Матејић