Летња манифестација „АРЛЕММ” у Ариљу

Ова културно-едукатвна манифестација сваке године окупља најеминентније уметнике, професоре и предаваче с циљем да се млади што више упознају са културним вредностима.

Храм Светог Ахилија представља централно место духовног дела манифестације, стога свештенство срдачно дочекује све оне који долазе са жељом да своје душе напоје јеванђелским поукама.

У среду, 18. јула 2018. године, Ариље је дочекало песника и академика Матију Бећковића. Његове беседе и мудре речи су измамиле пуно осмеха, аплауза и дивљење свих присутних. Нажалост, временски услови нам нису дозволили да дружење са харизматичним академиком потраје дуже али смо добили обећање да ће нас поново посетити.

У петак, у порти храма, имали смо велику част да слушамо предавање асистента на Православном Богословском Факултету у Београду др Вукашина Милићевића и глумца Небојше Илића. Уважени гости су разговарали уопштено о појму стваралаштва и љубазно одговарали на питања публике.

У данима иза нас, у просторијама храма, група деце похађала је часове појања под вођством чувене Дивне Љубојевић која их је вешто, за само неколико дана припремила за одржавање њиховог првог концерта.

У суботу, у препуној порти Дивна Љубојевић и хор Мелоди одржали су концерт и још једном свима нама представили истинску лепоту духовне музике.

ђакон Бранко Росић