Излет са Веронауком – “Радост живота“

Пловећи ка радости и истини, која је у Господу једино могућа, ученици веронауке су посетили Епархију жичку и славили Господа на дводневном излету под називом ,,Радост живота”. Учешће у оваквом виду едукације су узели ученици ОШ ,,Ђура Јакшић“ из Српске Црње, као и ученици из основних школа ,,4. октобар“ из Војвода Степе и ,,Станко Крстин“ из Радојева.

Посетили смо манастир Ваведење у Овчарско-кабларској клисури, Жичу и Саборни храм у Краљеву. Изузетна част нам је указана у ОШ ,,Мајор Илић“ у Кушићима, где су ђаци имали прилику да се друже и покажу да је човек личност која је позвана да ствара и да се по речима Господњим радује. Благодаримо домаћинима на топлом гостопримству и указаној части, да и хор веронауке ,,Патријарх Павле“ покаже оно што јесте, на приредби у горе поменутој школи.

Захваљујемо се Општини Нова Црња на финансијској подршци, као и свим приложницима који су учествовали у реализацији овог излета. Посебно се захваљујемо директорици ОШ ,,Ђура Јакшић“ Бранки Миланков на пруженој подршци и жртви приликом организовања овог многоплодног дела из животног предмета у систему образовања – веронауке.

Слава Господу за све!

 вероучитељ Драган Стојишин