Исповест свештенства намесништва рачанскога

Дана 9. маја 2019. када Црква прославља Светог свештеномученика Василија Амасијскога, по благослову Епископа жичкога Господина Јустина, свештенство намесништва рачанскога сабрало се на Свету тајну исповести и покајања.

Ове године место сабрања био је Храм Вазнесења Христовог, у селу Рогачица код Бајине Баште. Отац Виталије, сабрат Манастира Студенице, је и ове године био исповедник свештенству овога намесништва.

 

Након Свете Тајне исповести, служена је Света Литургија, којом је началствовао протонамесник Владимир Малешевић, парох бајинобаштански, а саслуживали су му јереји Мирко Крупниковић и Јовица Пршић, као и ђакони Немања Матејић и Радомир Митровић.

Приступивши сви заједничкој Чаши, заблагодарили смо Богу што нас је удостојио ове бесмртне, небеске и животворне Тајне.

Као и обично, након духовне гозбе, уследила је трпеза љубави за коју се побринуо старешина овога храма отац Владимир Кораћ.

 

Архијерејски намесник протојереј Милинко Лукић поздравио је Оца Виталија, захваливши му се на доласку и духовној бризи. Сабраном свештенству упутио је похвале за њихов несебични труд и допринос на њиви Господњој.

На крају трпезе, бивамо поучени од духовника оца Виталија како да се изборимо о разним тешкоћама и обавезама са којима се сусрећемо у Цркви као пастири.

Ђакон бајинобаштански Немања Матејић