Исповест свештенства Aрхијерејског намесништва качерског

У четвртак 26/13. маја 2022. године, када наша Света Црква прославља Свету мученицу Гликерију, у Цркви Сабора Светих дванаест апостола у Штавици, одржан је братски састанак и исповест свештенства качерског Архијерејског намесништва. Свету Тајну Исповести извршио је, као и годинама уназад, јеромонах о. Виталије (Милошевић). Светој Тајни Исповести приступили су сви активни свештеници намесништва.

По традицији , након исповести, одслужена је Света Литургија, којом је началствовао архијерејски намесник протојереј Светолик Марковић, уз саслуживање протонамесника Драгана Мијаиловића и ђакона Слободана Пејовића.

 

По причешћивању Светим Телом и Крвљу Господа нашег Исуса Христа, присутнима се беседом обратио јереј Горан Џопалић. У својој надахнутој беседи изложио је појам и значај мучеништва у Цркви, са акцентом на живот Свете мученице Гликерије и других Светих мученика.

Домаћини, отац Милорад Вујовић и његова супруга су након Свете Литургије припремили трпезу љубави, на којој се у братској љубави разговарало о актуелним дешавањима у животу наше Свете Цркве. Свештенству се обратио и отац Виталије упутивши духовну поуку. Отац Светолик се захвалио оцу Виталију на труду и молитви, те домаћинима на указаном гостопримству.

Ђакон Слободан Пејовић