Мала Госпојина – храмовна слава у Власову и уручење донације новокрштеној деци

14450008_986759654765860_4325284843165245869_nДана 21.9.2016. на празник Рођења Пресвете Богородице, Храм у Власову (Рашка) обележио је своју славу. Светом Литургијом је началствовао војни свештеник капетан Иван Аврамовић, а саслуживали су протонамесник Здравко Николић , протојереј Радован Радосављевић и ђакон Марко Ерић. За певницом је појао јереј Милован Вучковић. Након литије око храма и резања колача уследио је пригодан културно-уметнички програм који је извео ансамбл “Фрула“, a затим и заједничко послужење за трпезом, за шта се несебично потрудио домаћин славе господин Часлав Пауновић.

На велику радост, иако је био радни дан, Светој Литургији је присуствовао велики број верног народа, од којих је већина приступила Светој Чаши и примила Свету Божанску Тајну Причешћа. Посебно је је било упечатљиво и дирљиво присуство најмлађих, деце, која су редом приступала Светом Причешћу. Многа од њих су била у групи новокрштене дечице која су и овога пута добила (можемо рећи сада већ традиционалну) новчану помоћ од фирме “Арсенал Рем”, па је то била идеална прилика да се родитељи сретну са својим добротвором и да му захвале на помоћи.

Иначе, треба нагласити и памтити, ово је још један пут у низу како је велики добротвор господин Пецић показао своје хришћанско милосрђе и бригу за будуће нараштаје у борби против беле куге, па је опет његова фирма уручила донацију деци, крштеној у периоду од Цвети до Велике Госпојине у износу од по 40.000,оо динара за свако дете. Младим родитељима ће свакако значити свака помоћ у овим тешким временима, а још више ће им значити свест о хришћанској солидарности, сазнање да неко мисли на њих и да се брине за потомство у тако деликатном тренутку какво је време заснивања породице. За показано старање и принету жртву, сви смо неизмерно захвални и благодарни господину Пецићу, и молимо се Господу за здравље и спасење њега и његове породице.

Ђакон Марко Ерић