Храмовна слава у Оклетцу

img_3724У селу Оклетац, у храму Светог Великомученика Димитрија  обележена је храмовна слава.

Света Литургија почела је у 08 часова.  Литургију су служили  Архијерејски намесник рачански протојереј Милинко Лукић и надлежни парох  јереј Владимир Кораћ. Домаћин славе био је  Милија  Николић са својом породицом. За идућу годину јавио се Томислав Нешковић са породицом.

Радује чињеница да се село Оклетац,  које је прошло кроз страдања у  великим поплавама и клизиштима, успело да се врати нормалним токовима живота.  Држава, наша Епархија жичка и Црквена општина су се трудиле да помогну угроженим породицама овог краја.

У беседи којом се обратио верном народу, отац Милинко је подсетио да је овај храм место правог битисања сваке породице у овом брдовитом  селу. То је заједничка кућа сваког дома у овом селу.

Након Свете Литургије и славског обреда, верни народ је позван и послужен пригодном славском трпезом љубави коју је несебично спремио домаћин Милија са својом породицом.

Надлежни парох јереј  Владимир Кораћ заблагодарио је домаћину славе и свима присутнима на литургијском учешћу  са жељом и молитвом Господу да нас идуће године буде још више на Светој Литургији.

јереј Владимир  Кораћ