Храмовна слава у Годачици код Краљева

Црква Успења Пресвете Богородице у Годачици прославила је у молитвеном сабрању своју славу. Мноштво верника окупило се у овом храму да би прославило овај важан празник.

Прослава је почела Светом Литургијом коју је служио архијерејски намесник жички протојереј-ставрофор Ненад Илић, а саслуживали су протојереј-ставрофор Мирољуб Јосифовић, протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, протојереј-ставрофор Драган Радојичић и протојереј Боро Ћутило.

 

Храм је био испуњен верним народом и мноштвом деце. Велики број верника приступио је Светој Чаши Крви и Тела Христовог, показавши тако живу слику сједињења верног народа са самим Господом Исусом Христом.
Након Литургије, кренуло се у опход око храма. На крају, присутне је поздравио архијерејски намесник жички протојереј-ставрофор Ненад Илић, који је одржао очинску беседу.

Он је у својој беседи, подсетио верни народ на значај данашњег празника, као и на то како треба да живимо да бисмо задобили Царство небеско. Посаветовао је присутни народ да треба да буду као пчеле које иду са цвета на цвет прикупљајући цветни прах, да тако и они треба да иду са доброг дела на добро дело и тако прикупљају оно што је потребно сваком истинском хришћанину. Да ће тако чути оне спасоносне речи: „Добро, слуго добри и верни! У малом био си ми веран, над многим ћу те поставити; уђи у радост господара свога.“

 

Новопостављени парох јереј Ненад Јаковљевић, такође је поздравио присутни народ. Захвалио је својој браћи свештеницима што су узели учешћа у овој молитвеној прослави и пожелео да се још много година народ сабира не само за овај празник, већ сваке недеље и сваког празника. Да овај храм буде место где ће са радошћу верници долазити по благослов и свој мир. Он је, заједно са црквеним одбором, организовао и трпезу љубави за све парохијане.

Вероучитељ Ненад Петровић