Храмовна слава у Белановици

У среду, 14. октобра,  када наша Црква слави Покров Пресвете Богородице, у Белановици је прослављена храмовна слава. Уочи самог празника у храму је одслужена вечерња служба, а пунота радости се осетила на празничној Литургији.

Литургијом је началствовао, уз благослов архијерејског намесника качерског, протојереј Мирољуб Јовановић, а саслуживали су архијерејски намесник протојереј Светолик Марковић  и јереј Миодраг Марковић.

Поред верног народа, литургијском сабрању су присуствовали и представници локалних власти, директорка ОШ „Сестре Павловић“ из Белановице, госпођа Мирјана Сандић, као и председник Општине Љиг, господин Драган Лазаревић.

Након литургијског сабрања преломили су славски колач овогодишњи домаћини и свештенство, и одмах се јавио нови домаћин за славу следеће године. Архијерејски намесник је честитао белановчанима, и свима који долазе у белановачки храм, срећну славу и у својој беседи подсетио присутан народ на сведочанства о чудима која је чинила и чини Пресвета Богородица, и на величанствену улогу Богомајке у спасењу људског рода, као и на Њену велику љубав и старање за све православне хришћане.

Испред препуног храма и порте наступила су деца из ОШ „Сестре Павловић“ из Белановице пригодним програмом, а госте су на улазу у парохијски дом послужила деца са погачом.

Трпеза љубави која је била послужена угостила је непамћени број верника из Белановице и околине, а угостили смо пријатеље из Љига, Чачка, Београда и Париза.

Љиљана Видаковић