Господ у Ариљу окупио децу

Литургијска заједница у граду светог Ахилија Лариског на Детињце је била посебно испуњена радошћу и усхићењем због оних којих је по речима Христовим пуно Царство Божје. Основци су дошли да заједно са својим вероучитељима и свештеницима прославе празник и учествују певањем и причешћем у вечери небеског Домаћина. Примивши Храну бесмртности и заблагодаривши Творцу свих и свега, заједничење су продужили у црквеним просторијама, где су деца која редовно долазе на богослужења припремила слатко послужење како би се осталим члановима заједнице „одрешила“.

Желели бисмо да оваквих примера буде што више, нарочито у нашем времену када су последице лабавих или прекинутих породичних веза видљиве на сваком кораку. Љубавна повезаност са Господом учвршћује и наше природне (породичне) везе из којих се формирају стабилне и комплетне личности кадре да буду ново семе за нове генерације.

Након послужења део ариљског дечјег црквеног хора фотографисао се испред цркве са старешином протојерејем Драганом Стевићем, председником црквеног одбора господином Стојаном Рангеловим, хоровођом Иваном Димитријевићем и парохијским ђаконом и вероучитељем.

Младен Миливојевић,

ђакон и катихета ариљски