Евхаристијско сабрање у Манастиру Вољавчи

Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин началствовао је у суботу 21. октобра 2017. године Светом Архијерејском Литургијом у храму Преподобне мати Параскеве у манастиру Вољавча. Епископу су саслуживали свештеници намесништва љубићког: Архијерејски намесник љубићки јереј Никола Вучетић, јереј Радица Чанић, протојереј Мирослав Јанковић,  јереј Александар Пешић, протођакон  Александар Грујовић и ђакон Јован Тимотијевић.

 

Сестринство ове богомчуване светиње тавничког краја са својом игуманијом мати Аквилином умножило је духовне радости дочекавши Његово Преосвештенство, свештенство и верни народ. Након читања Светог Јеванђеља, Владика је у пастирском слову говорио о жртви искупљења коју је Христос распевши се добровољно на крст претрпео нас ради. Господ није дошао само да се жртвује за праведнике већ и за грешнике, јер Господ жели све да спасе, а ми смо ти који бирамо да ли ћемо ићи за Христом, или ћемо се богатити овоземаљским уживањима којима нас ђаво обмањује. Њему Господ  дозвољава да нас куша и проверава нашу веру, а ми смо ти који ћемо нашу веру сачувати кроз Цркву. Такође, Епископ нас је поучио да је потребно да се душевно богатимо и наслађујемо вечним добрима  кроз записану реч Божију и кроз Цркву, која је Тело Христово.

Након благодарности Господу за причешће Божанским Тајнама, Епископ је поделио нафору верном народу и захвалио сестринству на дочеку и трпези љубави.

студент теологије Стефан Симић