Епископ Јустин свештенослужио у Пријевору

075Дана 25.03.2017. године, када наша Света Црква прославља Преподобног Симеона Новог Богослова и Светог Григорија Двојеслова, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио  је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог великомученика  Георгија у Пријевору.

Преосвећеном Владики саслуживали су: Архијерејски намесник љубићки јереј Никола Вучетић, парох пријеворски јереј Јован Марковић, јереј Дејан Радојевић, јереј Звонко Рацић, протођакон Александар Грујовић и ђакон прељински Предраг Радојевић.

Евхаристијско сабрање својим појањем улепшао је појац Иван Трајковић из Краљева.

Након прочитаног Јеванђеља Преосвећени Владика је у надахнутој беседи поучио сабрано свештенство и народ да је: „Црква место где сваки човек треба да увиди шта треба да мења код себе, да позна себе и да почне да се труди да узраста у меру висине раста Христова. То је наша Црква, то је наше призвање, јер Црква наша јесте место подвига. Недавно смо прославили Крстопоклону недељу, где је Крст Господњи био потпора на нашем путу посном који води у Крстоваскрсне прославе Господа нашега и Спаситеља Исуса Христа, који је својим подвигом нама пропутио пут у живот вечни. То је наше призвање, да се трудом колико можемо као људи уз помоћ средстава које нам Црква даје, а највише милошћу и љубављу Божијом поново вратимо да будемо синови светлости, да будемо богови, да будемо силни. Видите и сами колико смо ми људи слаби, живећи у овоме свету. Овај храм вашим трудом и вашом љубављу се гради, и то је ваш подвиг, да се трудимо, да чинећи добро Цркви Божијој чинимо заправо себи. А ми имамо још један задатак ове године, да после неколико година припрема и у месту рођења нашега Поглавара у Видови подигнемо храм. Надам се да ће све бити припремљено што се тиче имовинско-правних односа и да ћемо силом Божијом и љубављу вашом, почети да градимо тај храм“.

По завршетку божанске Евхаристије уприличена је трпеза љубави на којој се парох пријеворски захвалио Преосвећеном Владики на доласку.

ђакон прељински Предраг Радојевић