Деца из школе у Матаругама на Светој Литургији у Матарушкој Бањи

Ученици четвороразредне основне школе из Матаруга, у пратњи својих родитеља, узели су учешће у Светој Литургији која је служена у Цркви Светог кнеза Лазара у Матарушкој Бањи. Свету Литургију је служио о. Љубинко Костић, старешина овога храма, а појали су о. Владе Величковић и о. Дејан Радмилац, сабраћа о. Љубинка, и ђакон Стефан Милошевски, вероучитељ у Матаругама.

 

 

 

Деца су дечије мирно одстојала богослужење, поносно су изговорила речи Молитве Господње, и потом се причестила Светим Даровима Господњим. Уместо причасна, заједно са својим вероучитељем, отпојала су песмицу умилне мелодије „Ми смо деца Неба“. Након Литургије о. Љубинко се са неколико речи обратио деци и њиховим родитељима захваливши им се на доласку и подсетивши их да би требало још чешће долазити у Цркву и узимати учешће у Светој Литургији. Деци је рекао да су они наша будућност и да су очи свих нас и наших славних предака упрте у њих као у наду.

По изласку из Цркве, сачекале су нас пите, бомбоне, колачи и сокови које су свештеници овога Храма гостољубиво припремили за ову дечицу. Деца су била срећна, а и родитељи су са осмесима на лицима показивали да су задовољни. Свима нам је било лепо овог топлог јесењег дана.

Ђакон Стефан Милошевски