Деца из ОШ “Јово Курсула“ у посети Манастиру Жичи

У петак 14. 06. прослављали смо празник Светог Јустина и Светог Јустина Ћелијског. Тог последњег дана школе, два одељења наше ОШ „Јово Курсула“ доживели су нешто незаборавно. Прославили су празник у амбијенталној настави у пуном смислу те речи. По благослову игуманије мати Јелене, ученици су имали част да проведу овај дан у заједници при Манастиру Жичи. Да буду на Литургији и Причешћу, да обедују у трпезарији.

 

 

У наставку, сестре су их спровеле кроз комплекс манастира да им покажу и испричају богату историју Жиче и да на очигледан начин осете и виде трагове протеклих епоха које нам је монаштво сачувало.

Након тога одржан је квиз из познавања историје и српског језика, а ученици су отпевали Химну Светом Сави и одрецитовали песму о Светом Сави. Манастир је даровао све ученике пригодним поклонима. За све нас ово је био посебан благослов и заиста су сви присутни били радосни и усхићени. Ово је био дан и амбијенталне наставе из веронауке, историје и српског језика, или пре свега, љубави и благослова на делу.

Наставница историје Ивана Хасановић