Дан школе у Стублу

На дан када се молитвено сећамо Преноса моштију Светог Саве, првог архиепископа српског, 19. маја, основна школа у Витановцу са својим истуреним одељењима у Стублу, Чукојевцу, Шумарицама и Милавчићима слави свој дан школе.

Школа носи назив Милунке Савић, хероине Великог рата. Овај радни, а не наставни дан у школи, ученици истуреног одељења у Стублу, обележили су излетом у манастир Свете Петке, заједно са својим учитељицама и вероучитељом.

Након одгледаног филма посвећеног Милунки Савић, деца су у пратњи својих учитеља посетили манастир и поклонили се светињи. Вероучитељ је одржао час где је ученике упознао на практичан начин оним лекцијама из веронауке о којима су причали и учили на часовима.

Деца су се вратила својим домовима срећна и задовољна, имајући у виду да су ученици нижих разреда и да до сада нису имали прилике да са школом имају излете и екскурзије због пандемије.

Изразили су жељу да се настави са оваквим активностима и да се убудуће планира још нека посета светињама које имамо, како би стечено знање у школи обновили и утврдили у пракси.

Вероучитељ Ненад Петровић