Час Веронауке у храму Светог Архангела Гаврила у Опланићима

13062610_1113984615290684_1629126123_oУченици нижих разреда ОШ „Драган Маринковић“ Адрани- истурено одељење Поповићи, провели су наставни дан у храму Светог Архангела Гаврила у Опланићима. Поред часа Верске наставе, ученици ове школе имали су и остале часове у оквиру наставног дана.

Храм Светог Архангела Гаврила налази се изнад села Опланићи.Градња храма је започета 1989. године, а завршена 1994. године када је и освештан од стране почившег Епископа жичког Стефана.Саграђен је на темељима старог храма-брвнаре, који су житељи ових простора саградили у тешким временима бежећи од прогона у време ропства под Турцима. Чесма која се налази у порти овог храма доноси нам сведочанство, да је људима који су ту боравили вера била једино уточиште у тим тешким временима.

Деца ове школе немају у близини храм, па је ово била једна изврсна прилика да у пракси виде оно што су научили у теоретској настави из Веронауке. Овакав вид часа наишао је на одушевљење код ученика који су изразили жељу да има више оваквих часова.

Након завршетка часова, за ученике је било припремљено и посно послужење.

вероучитељ Александар Јовић