Братски састанак свештенства Aрхијерејског намесништва качерског

DSC_4179У  петак четврте недеље Великог поста, 24. марта 2017. године, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина, на Руднику у Храму Светог Георгија, одржан је братски састанак и исповест свештенства намесништва качерског.

Сви активни и пензионисани свештеници су приступили Светој Тајни Исповести коју је извршио јеромонах Виталије (Милошевић), сабрат манастира Студенице.

Након исповести одслужена је Литургија Пређеосвећених Дарова. Началствовао је Архијерејски намесник качерски протојереј Светолик Марковић, а саслуживао је јереј Милорад Вујовић.

У беседи на тему Света тајна покајања и причешће, јереј Милорад Вујовић је истакао:  да је покајање  непроцењиви дар који је Бог дао човеку да  поново очисти своје бело одело које је добио на крштењу,  покајање је ново крштење. У својој беседи указао је и на потребу поста и причешћа за сваког крштеног човека, као и на његов однос и приступ Светим Тајнама.

За топлу добродошлицу и осећај хришћанске љубави постарао се домаћин братског састанка протонамесник Драган Мијаиловић, који је сабрано свештенство угостио у парохијском дому у Јарменовцима.Уз трпезу љубави размењена су искуства и проблеми са којима се свештеници сусрећу при вршењу својих дужности.Такође, било је речи  о посту, причешћу и тешкоћама које прате живот свештеника и мирјана у савременом свету.

Јеромонах Виталије је са свештеницима разменио искуства у пријатном разговору и споменуо да сваки прекор, био оправдан или не, ако се прихвати води ка исцељењу и већем добру, јер кроз то прихватање се учимо смирењу и стрпљењу. Дао је свештеницима душекорисне савете за успешније пастирско служење, како да своје парохијане уче да прихвате прекор јер тако стичу брзо исцељење.

Архијерејски намесник качерски је свештенике упознао са досадашњим резултатима и дешавањима, као и планираним активностима и обавезама у наредном периоду.

Архијерејски намесник качерски

протојереј Светолик Марковић