Братски састанак и исповест свештенства Архијерејског намесништва рачанског

IMG_1812У петак пете недеље Великог поста, када наша Света Црква прославља Светог Кирила Јерусалимског, у селу Дуб надомак Бајине Баште, одржан је по благослову Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина братски састанак и исповест свештенства рачанског намесништва.

Дугогодишњи духовник свештенства рачанског намесништва је отац Виталије, сабрат манастира Студеница. Сви свештеници су приступили исповести након које су узели учешћа у Литургији Пређеосвећених Дарова.

Свету Литургију је у храму Светих апостола Петра и Павла служио јереј Владимир Кораћ, парох други рогачички. Након Свете Литургије отац Владимир је одржао пригодну беседу у којој нас је подсетио на значај Литургије Пређеосвећених Дарова, а посебно истакавши Великопосну молитву Светог Јефрема Сирина која је саставни део ове Литургије и уопште великопосних богослужења, а нама је значајна због свог узвишеног садржаја.

Архијерејски намесник рачански протојереј Милинко Лукић захвалио се оцу Виталију на посети, стрпљењу и љубави коју нам указује као исповедник и духовник. Такође, захвалио се и домаћину  јереју Мирку Крупниковићу на указаном гостопримству.

Након Свете Литургије уприличена је трпеза љубави у црквеној сали где су свештеници разговарали са својим духовником оцом Виталијем о актуелним темама из живота Цркве.

Парох дубски,

                                                                                                                                    јереј Мирко Крупниковић