Братски састанак и исповест Аријерејског намесништва таковског

IMG_0557У среду пете недеље Великог поста, када наша Света Црква прославља Светога апостола Аристовула, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина, у селу Савинцу одржан је братски састанак и исповест свештенства Архијерејског намесништва таковског.

Сви активни и пезионисани свештеници овога намесништва су приступили Светој Тајни Исповести коју је извршио архимандрит Јован, игуман манастира Вујан.

У Храму Светога Саве, Литургијом Пређеосвећених дарова началствовао је протојереј- ставрофор Аранђел Даниловић, Архијерејски намесник таковски, уз саслуживање протојереја- ставрофора Милутина Стевановића, протонамесника Драгана Ђорема и ђакона Александра Ђуричића.

Реферат на тему „Васкрсење Христово као извор нашега васкрсења“ припремио је и прочитао ђакон Александар Ђуричић и у истом између осталог истакао: Својим славним Васкрсењем Спаситељ нам је даровао живот вечни (Рим 6,23) и радост вечнога живота, јер је  Христос устао из мртвих, те постаде првенац оних који су умрли. Васкрсењем Христовим извршила се тајна искупљења рода људског од греха и смрти. Ова нова Пасха Господња открива нам истину да смо прешли из смрти у живот и да Христос остаје са нама у све дане до свршетка века (Мт 28,20).

Након Свете Литургије домаћин братског састанка протојереј Ненад Бајић, са великом љубављу уприличио је и трпезу љубави. Свештеницима се за време трпезе љубави обратио Архијерејски намесник таковски отац Аранђел Даниловић и говорио о светотајинском животу у Цркви, а потом о актуелним проблемима са којима се сусрећу парохијски свештеници у вршењу своје пастирске службе. Нарочито је истакао благослов нашега Епископа и оца Јустина по питању причешћивање тј. учествовања у Светој Тајни Евхаристије. Препорука  епископа је  да би требало настојати да се Светој Тајни Причешћа приведе што већи број верника, како одраслих тако првенствено мале деце.

Намесник је такође представио и новопридошлог свештеника протојереја- ставрофора Милутина Стевановића и ђакона Александара Ђуричића, пожелевши им добродошлицу.

На самом крају намесник се захвалио исповеднику архимандриту оцу Јовану, као и домаћину оцу Ненаду на указаној љубави.

Ђакон горњомилановачки

Александар Ђуричић