Бадње вече у Бајиној Башти

img_3950У Бајиној Башти је традиционално прослављено Бадње вече уз молитву, освећење и ложење бадњака у присуству великог броја верника који су испунили порту храма Светог пророка Илије. Архијерејски намесник рачански протојереј Милинко Лукић је у беседи подсетио све присутне на смисао и значај празника Рођења Христовог. Протојереј Горан Милинковић, задужен за вођење изградње новог храма, се овом приликом захвалио свим досадашњим дародавцима. Протојереј Владимир Васиљевић, старешина храма Светог Илије, је свима присутнима честитао празник.

Поред мноштва верника, на традиционалном молитвеном скупу присуствовао је и председник општине Бајина Башта господин Радомир Филиповић, као и велики број приватних предузетника који су помагали и даље помажу изградњу храма Светог Саве у Бајиној Башти. Мешовити хор из Бајине Баште је са неколико духовних мелодија улепшао ово народно сабрање.

Свештеници бајинобаштанске цркве су својим личним прилогом помогли тешко оболелом дечаку Деспоту Лазићу из Бајине Баште који има ретку и тешку болест. Тиме је за ове празнике делимично пружена потпора и утеха породици Лазић, која се захвалила на свему.

Код самог храма, после топлог молитвеног сабрања на хладном времену, верници су наставили пријатно дружење у радости и љубави уз звуке трубе и кувано вино.

Лука Лукић, ученик Богословије