Бадње вече и Божић у Храму Рођења Пресвете Богородице у Горачићима

У ове благословене дане припремајући се за велику Тајну, празник Рођења Спаситеља света, Богомладенца Христа, сведочимо нашу веру у Тројичног Бога.

Његово чудесно јављање овде на земљи, нас ради, има за циљ да нам отвори врата непролазног царства, а сада и овде међу нама да влада мир Божији који доноси Божић.

На Бадње јутро, група верника окупила се у порти горачићке цркве и кренула да одсече бадњак за Дом Господњи у свом селу.

На Бадње вече, окупио се велики број верника у храму Рођења Пресвете Богородице у Горачићима да заједно са својим духовним оцем узнесу вечерњу молитву и да Свето дрво бадњак освете и наложе у порти свог храма. После ослуженог  Повечерја и освећења бадњака, Црквена општина и парохијани горачићке парохије су припремили трпезу љубави за све вернике.

Прославу Рођења Господа Исуса Христа почели смо Светом Литургијом коју је служио парох горачићки протонамесник Горан Јанковић уз појање студената ПБФ и мноштво дечице и верног народа који су се сабрали у својој светињи.

Све нас је укрепила посланица Његове Светости Патријарха Иринеја и неизмерна радост сједињења са Богом кроз Свето Причешће којој су дечица највише приступила и напојила се непролазне духовне хране!

Богате дарове Божије употпунила је као и сваке године додела божићних пакетића које је ове године за наше најмлађе парохијане даровао Петар Маџаревић, директор Swisslion Takovo.

Управа храма