Арно Гујон у посети Манастиру Студеници

У петак 26. јануара 2018. године у Дому културе у Рашки у организацији Црквене општине Рашка  и Центра за културу “Градац“ одржана је трибина „ Само дела љубави остају“ у којој су учествовали г. Арно Гујон, г. Александар Гајшек и гђа Александра Нинковић Ташић.

Учесници трибине, која је била веома посећена, празник Светога Саве су прославили у манастиру Студеница. Након Свете Литургије игуман Студенице архимандрит Тихон госте је повео у Основну школу „Стефан Намања“ у Студеници где су са децом, директором школе Томиславом Пешићем и домаћинима школске славе – породицом Антонијевић из Мланче и осталим гостима учествовали у резању славског колача.

Након тога су се гости обратили ђацима, њиховим родитељима и запосленима у школи где су истакли значај прослављања школске славе и потребу да се у данашњем тешком времену треба угледати на светле примере из наше историје. Александра Нинковић Ташић је говорила о значају рада и дела Михаила Пупина и Николе Тесле.

Господин Гајшек се обратио присутнима,  ширећи своје добро и позитивно расположење. Посебно дирљиво и поучно било је обраћање господина Арно Гујона, оснивача добротворне организације „Солидарност за Косово“,  који је деци говорио како је он сам као Француз заволео српски народ и посветио му свој хуманитарни рад.

Извор: www.manastirstudenica.rs