Архијерејска Литургија и рукоположење у Чајетини

Дана, 3. августа 2015. године, када наша црква прославља Светог великомученика Јевстатија,  Епископ жички г. Јустин служио је архијерејску Литургију у храму Светог Архангела Гаврила у Чајетини. Епископу Јустину су саслуживали архијерејски намесник ужички, протојереј-ставрофор Милош Босић, протојереј-ставрофор Слободан Ратковић пензионисани парох чајетински, протојереј-ставрофор Зоран Јанковић, парох трнавски Милан Тодорић, протођакон Александар Грујовић и ђакон Јован Панић.

У препуном храму, поред великог броја вреника и ученика верске наставе, били су присутни и представници локалне власти на челу са председником општине господином Миланом Стаматовићем.

Ово дивно молитвено сабрање употпуњено је још једном духовном радошћу. У чин ђакона рукоположен је дипломирани теолог Душан Тодорић из Трнаве код Чачка.

Епископ је у изузетно надахнутој беседи истакао значај оваплоћења Христовог, како за нас тако и за читав свет. Такође нас је подсетио о благодатној сили Часнога Крста Господњег, којим побеђујемо све непријатеље у нашем духовном рату овде на земљи.

Након евхаристијског уследило је и сабрање за трпезом љубави коју је приредио старешина храма са црквеним одбором. Прота Драгиша се захвалио епископу на великој части коју је указао тиме што је посетио ову нашу малу варош, Богом постављену у подножје Златибора.

Наставник верске наставе
дипл. мастер-теолог  Александар Ђуричић